Visie

Mijn visie en werkwijze zijn in de voorbije jaren veel veranderd. Toen ik juist gestart was als diëtiste had ik eerder de "traditionele" aanpak, zoals ik geleerd had tijdens mijn studies en stages. Je kwam bij mij op consultatie, je ging op de weegschaal staan en even later kon je buiten stappen met een enigszins gepersonaliseerd dieetschema waar op stond wat en hoeveel je mocht eten zodat je zou vermageren. 

Na jarenlange ervaring en bijscholing weet ik nu beter: vermageringsdiëten werken NIET. Sterker nog, het meermaals volgen van vermageringsdiëten zorgt er vaak voor dat je op lange termijn achterblijft met een hoger gewicht en een verstoorde relatie of verstoorde gedachten in verband met eten. 

Daarom heb ik het roer omgegooid. Geen vermageringsdiëten meer. Geen tijdelijke "snelle" oplossingen om van overtollige kilo's af te geraken want het doet meer slecht dan goed. Wel een gewichtsneutrale aanpak die jou stap voor stap dichter brengt bij de gezonde levensstijl die bij je past en waar je je goed bij voelt. 

 

Vanwaar Gezond Geluk?

Ik heb gekozen voor deze praktijknaam omdat die mooi verwoordt wat ik probeer te bereiken: mensen helpen naar een gezond(er) maar vooral ook gelukkig leven.

Want eten is meer dan overleven. Eten is gezelligheid, iets samen vieren, genieten, … maar ook als je minder gelukkig bent, wordt eten soms gebruikt als tijdelijke afleiding van je gedachten of emoties.

Probeer los te komen van de dieetcultuur. Mensen associëren “dieet” met: tijdelijk afzien om een bepaald doel te halen (in gewicht), verboden voedingsmiddelen, bepaalde voedingsmiddelen schrappen, honger hebben, altijd nee moeten zeggen,… En daar wordt niemand gelukkig van, toch?

Maar die invulling van “diëten” is totaal niet mijn benadering. Ik zie mijn coaching eerder als kleine haalbare stappen naar een gezondere levensstijl die je voor altijd kan blijven volhouden (omdat het geen/weinig moeite kost). Want als je iets tijdelijk verandert, dan heb je ook maar een tijdelijk effect (zie maar naar het bekende jojo-effect), maar ook het effect op je algemene gezondheid is dan maar tijdelijk.

Daarnaast probeer ik steeds in alles het positieve te zien. Niet: je moet minder eten, maar: geniet bewuster van je eten. Zoek (samen) naar gezonde alternatieven die je écht lekker vindt. Begin niet met start to run als je absoluut niet graag loopt. Wees trots op elke gezonde keuze in plaats van je schuldig/gefaald te voelen als je eens een stukje taart of een hamburger eet (want dat past ook binnen een gezonde levensstijl!).

 

Zin om er aan te beginnen en te werken aan jouw gezond geluk?

Een afspraak kan je maken via: